4 Fakta Menarik Susu Kambing i-Sihat

4 FAKTA MENARIK SUSU KAMBING i-SIHAT
===================================
.
.
Tahukah Anda Susu Kambing adalah Susu KEDUA terbaik selepas susu Ibu?
.
Jom Kita Baca kenapa Susu Kambing menjadi Susu Terbaik untuk kita amalkan setiap Hari:
.
 Susu kambing i-Sihat telah terjual 10,000 unit hanya untuk first order dari customer dan jumlah ini terus meningkat setiap bulan kerana rasa yang sedap, khasiat yang tinggi dan di uji nutrisinya di 2 buah makmal.
.
Proses Penghadaman susu Kambing hanya mengambil masa 20 minit berbanding susu lembu selama 2 jam. ia juga membantu pencernaan makanan.
.
Orang yang mempunyai in-toleransi laktosa boleh menghadam susu kambing dengan lebih baik berbanding dengan susu lembu kerana susu kambing mengandungi asid lemak (fatty acid) berguna yang lebih banyak berbanding susu lembu.
.
Susu kambing boleh digunakan untuk Kesihatan dalaman dan luaran. Susu kambing sering diproses menjadi keju, mentega, ais krim, yogurt sebagai makanan dan Sabun serta Shampu untuk kecantikan kulit.
.
Semoga Bermanfaat....susu i-sihat sesuai untuk semua 
.
#isihatyousihatsemuasihat
#isihathadiahterbaikbuatdirimu
#isihatrevolusibarususukambing

0 comments:

Post a Comment

Disclamer

Blog ellVita Susu Kambing adalah blog rasmi bagi produk keluaran i-Sihat Resources. Dari semasa ke semasa admin akan kongsikan tips gaya hidup sihat dengan mengamalkan pemakanan yang sihat dan mengikut sunnah Rasulullah s.a.w.

Amalkan minum susu kambing, sihat dapat, pahala pun dapat... Insya-Allah...

Amaran: Sekiranya anda mempunyai alahan pada hasil tenusu, sila dapatkan nasihat doktor sebelum mencuba apa-apa produk hasil tenusu.. Pihak admin tidak bertanggungjawab ke atas kesan sampingan yang mungkin dihadapi oleh anda.. Perkongsian dalam blog adalah berdasarkan pengalaman admin mengamalkan i-Sihat Susu Kambing dan testimoni dari pelanggan..
Powered by Blogger.