Pengembala Kambing Moden...

Assalammualaikum.. Salam i-Sihat, u-sihat.. Insya-Allah, semua sihat.. Malam ni dah minum susu kambing i-Sihat ke?? Jangan lupa amalkan minum susu kambing pada waktu pagi dan malam.. Insya-Allah, akan kekal sihat dan bertenaga, walaupun dah berusia..
Kali ni admin nak story macamna admin boleh terjebak dan terjatuh cinta dengan i-Sihat..

Bagi yang tak mengenali admin, admin adalah blogger www.linzkushina.com.. Admin berulang alik kerja lebih kurang 80km sehala.. So hampir 1jam 45minit or lebih baru sampai opis.. Sepanjang perjalanan, admin banyak berfikir.. Kalau kita baca sirah para nabi, semua nabi kita adalah pengembala kambing.. 

Kenapa??

Sebab pada zaman dahulu, pengembala kambing perlu membawa kambing-kambing jauh ke kawasan rumput untuk meragut rumput.. Jadi, pengembala kambing akan bersendirian di kawasan padang rumput berkenaan.. Oleh itu, para nabi mempunyai banyak masa dan ruang untuk berfikir dan merenungkan ciptaan tuhan..

Begitulah juga halnya dengan admin.. Jauh perjalanan membuatkan admin melihat betapa indahnya ciptaan Allah.. Dan sepanjang perjalanan, bermacam-macam idea timbul.. Admin pernah berangan-angan nak jadi pengembala / penternak kambing.. Dan nak jual susu kambing.. Sebab admin nak ikut sunnah nabi.. 

Tapi mana nak cari modal??

Allah bukakan jalan untuk admin dengan menggerakkan hati adik angkat admin (junior masa di UUM dulu), mesej admin dan memperkenalkan susu kambing i-Sihat.. Admin tak banyak soal, memang terus setuju untuk joint.. Bukan kerana dia adik angkat admin dan juga bukan sebab nak kaya.. Tapi sebab memang admin sendiri pernah plan nak hasilkan susu kambing dan jual.. Supaya sama-sama dapat manfaat dan dapat pahala mengamalkan sunnah nabi..

Alhamdulillah.. Admin bersyukur sangat.. Allah selalu berikan apa yang admin nak walaupun dengan cara yang berbeza dari apa yang admin harapkan.. Coz sudah tentu Dia lebih tahu apa yang admin perlukan..



Nota Que: So sekarang ni, admin dapat jadi pengembala kambing moden.. hehehehe..

0 comments:

Post a Comment

Disclamer

Blog ellVita Susu Kambing adalah blog rasmi bagi produk keluaran i-Sihat Resources. Dari semasa ke semasa admin akan kongsikan tips gaya hidup sihat dengan mengamalkan pemakanan yang sihat dan mengikut sunnah Rasulullah s.a.w.

Amalkan minum susu kambing, sihat dapat, pahala pun dapat... Insya-Allah...

Amaran: Sekiranya anda mempunyai alahan pada hasil tenusu, sila dapatkan nasihat doktor sebelum mencuba apa-apa produk hasil tenusu.. Pihak admin tidak bertanggungjawab ke atas kesan sampingan yang mungkin dihadapi oleh anda.. Perkongsian dalam blog adalah berdasarkan pengalaman admin mengamalkan i-Sihat Susu Kambing dan testimoni dari pelanggan..

VideoBar

This content isn't available over encrypted connections yet.
Powered by Blogger.